بهترین گچبری
نوشته شده توسط : ریحانه

گچبری چیست؟

اولین تعریفی که از بهترین گچبری در ذهن مجسم می شود، ترکیبی از هنر و مهارت است. از آنجاییکه گچ دارای خاصیت انعطاف پذیری و همچنین شکل پذیری است، از آن برای شکل دادن قسمت های مختلف بنا استفاده می شود؛ جاییکه با بریدن گچ و کنده کاری بر روی آن طرح های برجسته ای ساخته شده و متناسب با طرح داده شده در اطراف لوستر، شومینه، سقف آشپزخانه و یا هر قسمت دیگری به کار گرفته می شود. رنگ پذیری و قدرت چسبندگی گچ به اندازه ای است که گچکار با مهارت کافی می تواند از آن در ساخت طرح های پیچیده و حرفه ای ای نیز استفاده کند.استفاده از طرح های ساده و پیچیده برای قسمت های مختلف ساختمان از جمله حاشیه ها، سقف، دیوار ها، گوشه ها و … همگی به وسیله گچ و شکل دادن آن انجام می شود تا اینجایی که این ماده شکل پذیر به یکی از پر مصرف ترین مصالح ساختمانی در زمینه تعمیرات و زیبا سازی ساختمان تبدیل شده است. گچبری دارای انواع مختلفی است که در ادامه قصد داریم انواع آن را در قالب مثال برای شما عزیزان شرح دهیم. با ما همراه باشید.

گچبری یک هنر بسیار گسترده و وسیع است به طوریکه روز به روز به علم آن افزوده شده و نقش ها و طرح های جدید را شامل می شود که البته همگی این مسائل تا حدود زیادی به مهارت گچکار بستگی دارد. گچبری از لحاظ انواع طرح و زمینه به 3 دسته تقسیم بندی می شود که این گروه ها عبارتند از:

طرح سطوحدر طرح بندی سطوح های مختلف معمولا از گچبری های ویژه زمینه استفاده می شود که در آن یک طرح مد نظر در سطح گسترده تری پوشش داده خواهد شد. طرح سطوح و زمینه معمولا در زیبا سازی دیوار های داخلی و همچنین سقف ساختمان استفاده می شود؛ همچنین به واسطه این نوع از گچبری اقدام به ساخت قاب هایی بر روی دیوار می شود که این نوع طرح طرفداران زیادی نیز دارد.

طرح های حاشیه ای:برخی از قسمت های دیوار دسترسی کمتری دارند اما نیاز به استفاده از گچبری در آن احساس می شود؛ در این مواقع معمولا از گچبری طرح های حاشیه ای استفاده می شود که قسمت های گوشه و کناره را به طور کامل پوشش می دهد. کنار دیوار ها، گوشه راه پله، راهرو ها، کناره قاب های دیواری و … همگی از مواردی هستند که نیازمند طرح های حاشیه ای خواهند بود

طرح های ویژه: برخی از مکان ها هستند که نیاز به توجه بسیار ویژه دارند به طوری که نمیتوان از هر طرحی برای گچبری آن استفاده کرد. در این موارد معمولا از طرح های خاص در قسمت های مد نظر استفاده می گردد؛ به طور مثال در قسمت بالایی شومینه، ستون ها و یا قاب های داخلی ساختمان از طرح های خاص کمک گرفته می شود.

با انواع گچبری در ساختمان آشنا شوید:

همانطور که پیش از این نیز بیان کردیم، گچکاری دارای انواع مختلفی است که هر کدام از آن ها بر حسب شرایط بنا و سلیقه مالک به کار گرفته می شود. انواع گچبری عبارتند از:

گچبری با استفاده از نقوش برجسته: یکی از انواع گچبری های پر استفاده، نوع برجسته گچبری است. در این نوع، در ابتدا سطح کار به وسیله گچ اندود می شود و زمانیکه سطح آن به اندازه کافی صاف و آماده شد، اقدام به ایجاد انواع طرح های برجسته بر روی آن می شود. استفاده از گل های برجسته و یا هر طرح دیگری که دارای اختلاف سطح با زمینه کار باشد را گچبری با طرح برجسته می نامند.





:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 2 مهر 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: